ПОЧЕТНА > АКТУЕЛНО > „Апел за одбрану Косова и Метохије“ на удару тешке артиљерије прозападних медија

„Апел за одбрану Косова и Метохије“ на удару тешке артиљерије прозападних медија

Апел за одбрану Косова и Метохије

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије и статус Косова и Метохије („Апел за одбрану Косова и Метохије“) поново су постали мета бесомучних напада од стране „другосрбијанске политичке елите“, која користи већ уобичајени арсенал медијских подметања не би ли одрадили налоге својих западних ментора.

Тако су осули паљбу по митрополиту Амфилохију, наводећи да је „саставио памфлет“ за одбрану Косова и Метохије. Да би читава ствар добила на уверљивости медији блиски „другосрбијанској политичкој елити“ у стилу Џејми Шеја откривају да је документ састављен „на тајном састанку у Црној Гори“ и то у цркви Св. Николе у Радовићима на Луштици.

Потом су ти исти медији искористили познати арсенал етикета против митрополита Амфилохија како би осујетили било коју патриотску активност.

Апел упућен свима

Истина је, међутим, потпуно другачија

Митрополит Амфилохије само је један од потписника „Апела за одбрану Косова и Метохије“, а тај документ је припремљен и инициран од групе угледних интелектуалаца из Београда и Србије.

Апел није упућен никоме појединачно, него свима одговорнима за будућност Космета, а међу потписницима је и више архијереја српске Патријаршије.

У седишту митополије на Цетињу негирају да је на верском скупу на Луштици организовано било какво представљање „Апела“ најближим сарадницима, нити да су се одржали тајни састанци, како су извештавали неки медији.

Прочитајте још  Силиконске груди из козметичког салона

Одговор на „унутрашњи дијалог“

Истовремено, „Политика“ пише да је „Апел за одбрану Косова и Метохије“ у ствари проглас састављен у Демократској странци Србије.

Идеја је потекла од Политичког савета ДСС, који је формулисао овај текст, а који би требало да буде представљен јавности до Божића.

Иницијални текст је дат и неколицини ван странке да погледају и дају своје сугестије, јер је реч о теми која превазилази саму странку, речено је „Политици“ у ДСС-у.

Лидер ДСС-а Милош Јовановић, упитан да ли је то био начин да одговоре на унутрашњи дијалог о Космету који је покренуо председник Александар Вучић, а у коме ДСС не учествује, одговара одречно и каже да је идеја да се окупи што већи број интелектуалаца и људи из Српске православне цркве.

„Прије него што су шиптарски терористи порушили наше светиње, Срби су их порушили у срцу и душама“

Извор: Ин4С

loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline