ПОЧЕТНА > АКТУЕЛНО > Ко је потписао уговор за новогодишњу јелку која је „засенила“ Рокфелера и Арапе?

Ко је потписао уговор за новогодишњу јелку која је „засенила“ Рокфелера и Арапе?

beograd novogodisnja jelka

Потпис Дарка Главаша, вршиоца дужности секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа грађанима, налази се на уговору о куповини јелке од 83.000 евра која је својом ценом, наводно, запањила чак и градоначелника Синишу Малог.

Иако се увелико прича како набавка овако екстремно скупе јелке, за коју се испоставило да је чак и најскупља на свету, не може да прође без знања градоначелника, Мали тврди да је био необавештен, а на уговору који можете видети на овом линку стоји само потпис секретара за вандредне ситуације.

Главаш је пре ове функције био директор „Беоком“ сервиса и тада је јавно говорио како у просеку ради између 14 и 16 сати дневно, и то кад нема ванредних ситуација. Да ли се ствар променила од кад је постао в.д. секретар, или је једноставно решио да узме неколико дана одмора пред новогодишње празнике не знамо, тек ни Главаш ни било ко из његовог секретаријата није нашао за сходно да нам у року од три дана одговори на питања у вези са јелком.

Редакција Noizz-а је контактирала Секретаријат, из којег нам је речено да је директор на састанцима и да им се због тога обратимо путем мејла. Иако смо три дана заредом слали питања, у жељи да разјаснимо како је тачно дошло до постављања јелке на Тргу републике три дана пре него што је донета одолука о додели уговора, а о чему је први писао сајт „Пиштаљка“, одговора још увек нема.

Зато смо га данас позвали и он је у кратком телефонском разговору за Noizz рекао да ће нам одговоре доставити путем мејла, али на наше питање када можемо да их очекујемо, будући да чекамо већ данима, одговорио је да ћемо их добити „кад стигну“ и одбио да усмено одговори на питања јер су она „тако постављена да је на њих могуће одговорити једино у писаној форми“. Наша питања су врло једноставна – како јемогуће да јелка буде постављена три дана пре потписивања уговора, да ли је уговор већ раскинут као што је градоначелник одмах обећао и како је уопште дошло до тога да Град Београд купи оволико скупу јелку.

Прочитајте још  Македонија: Немогуће градити мултиетничку државу са Албанцима

Иако нам се чини да одговора никад неће ни бити, ми ћемо наставити да се претварамо да живимо у уређеној држави у којој људи на одговорним позицијама не покушавају ништа да сакрију од јавности, па ћемо наставити да шаљемо питања свакодневно.

У међувремену, ред је да се подсетимо ко је Дарко Главаш и по чему га је јавност памтила пре скандала са јелком. Пре него што је постао секретар, био је директор „Беокома“ и на тој функцији је био од 2014. године.

„Постао сам директор „Беокома“ месец дана пре поплава у Обреновцу. До тада сам био на челу „Чворишта“ – издвојене јединице „Беоком“ сервиса. Мој први задатак, када сам дошао у градску управу, била је комплетна координација свих служби Летњег олимпијског фестивала младих, 2007. За организацију Универзијаде мој тим је добио признања и медаље“, рекао је Главаш једном приликом за „Новости“.

Како пише „Данас“, пре скандала са јелком, Главаш је као директор „Беокома“ у јавности био оптужен да екипи емисије „Морам да кажем“, коју уређује Оља Бећковић, није дозволио да снима у Херцеговачкој улици у Савамали, на месту где је под и данас мистериозним околностима у априлу 2016. током ноћи порушена читава улица.

Дозвола за сликање

У уводу спорне емисије Оља Бећковић је упитала „како је то могуће да кад се сликају испред Председништва Србије не постоји никакав проблем и да се дозвола добија за три секунде, а да је немогуће добити дозволу за сликање у Херцеговачкој“.

– Кад се то десило да директор Беокома одлучује да ли ми смемо да се сликамо у сопственом граду и, ако већ одлучује, како је могуће да његова секретарица одговара да директор Главаш ради 24 сата дневно и да никада не долази на посао, а да је једини који може да дозволи тако невероватну ствар, да се неко слика у сопственом граду – рекла је Оља Бећковић.

„Господине Главаш, кад можемо да вас нађемо? Радо бисмо се сликали“, поручује Бећковић у емисји, а и ми јој се придружујемо!

Окићени Београд: Нереално је очекивати да се поврате уложене паре

Извор: Noizz

loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline