ПОЧЕТНА > ДРУШТВО > Декларација о ГМО: Обмана која отвара врата легализацији увоза и промета ГМО

Декларација о ГМО: Обмана која отвара врата легализацији увоза и промета ГМО

Декларација о ГМО

„Поштовани грађани и посебно активисти еколошких организација у Србији, у току је велика обмана коју широм Србије спроводи Зелена странка прикупљајући потписе грађана који не читају текст и нису упознати са садржајем њихове наводне „Декларације против ГМО“, стоји у саопштењу за јавност које је упутио народни посланик, професор Миладин Шеварлић.

Текст преносимо у целости.

„Прочитајте текст Декларације о ГМО којом Зелена странка предлаже Народној скупштини да ДОЗВОЛИ УВОЗ И ПРОМЕТ ГМО И ПРОИЗВОДА ОД ГМО у Србији и тиме доприноси Монсанту и другим мултинационалним корпорацијама, увозничком лобију и иностраном ланцу хипермаркета да остварују профит на тржишту Србије које ће им (и лобистичким антинационалним залагањем !!!) омогућити режим који не сме да распише референдум са питањем грађанима: Да ли сте ЗА или ПРОТИВ увоза, узгоја, прераде и промета ГМО и производа од ГМО у Србији?

Предлогом оваквог текста Декларације о ГМО и Зелена странка се сврстала међу иностране и домаће факторе који раде на очигледну штету српске пољопривреде и пољопривредника, српског спољнотрговинског биланса пољопривредно-прехрамбених производа и, посебно, против здравствене безбедности садашње и будућих генерација житеља Србије!

Прочитајте још  Црни Блок - Авангарда левичарског антиглобализма

Србија без ГМО

У својству аутора текста прве Декларације против ГМО који су једногласно усвојили одборници Скупштине града Чачка 30. јануара 2013. године, а затим, укључујући и текст ЗЕЛЕНИХ СРБИЈЕ (а не и овај текст Зелене странке), закључно са 20. децембром 2016. године и одборници у Скупштини општине Сјеница – што чини укупно 136 општина и градова или 80,5% од укупно 169 локалних самоуправа у Централној Србији и АП Војводини, молим ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ да не дају своје потписе за Декларацију којом се Зелена странка залаже за УВОЗ И ПРОМЕТ ГМО И ПРОИЗВОДА ОД ГМО у Србији, а уколико су је већ потписали да захтевају од Зелене странке да њихове потписе повуку са ове антинационалне Декларације о ГМО.

Унапред захвалан за очекивано савезништво у активностима за СРБИЈУ БЕЗ ГМО коју може сачувати само заједништво и слога грађана Србије!

Кад смо прогутали „Косово“, прогутаћемо и ГМО: Спрема се усвајање новог закона

Извор: Јавни Поборник

loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline