ПОЧЕТНА > АКТУЕЛНО > Прави, а не „унутрашњи дијалог“ о Косову и Метохији

Прави, а не „унутрашњи дијалог“ о Косову и Метохији

dijalog kosovo

У београдском Институту за међународну политику и привреду Евроазијски безбедносни форум организовао је изузетно успешни научно-стручни скуп о Косову и Метохији 14 новембра, на којем су учествовали водећи српски стручњаци у области политичких и друштвених наука.

Генерали и професори универзитета Митар Ковач и Радован Радиновић, професори универзитета и доктори наука Слободан Самарџић (бивши министар за Косово и Метохију), Миломир Степић, Драган Петрорвић, Мила Алечковић, Димитрије Калезић, Милоје Пршић, Божидар Форца, Јелена Вукоичић и главни уредни Националног интереса Милош Кнежевић изнели су стручна излагања која ће бити публикована у зборнику радова везана за положај јужне српске покрајине.

Са друге стране они су се обратили и јавности у вези позива на „унутрашњи дијалог“ представника актуелне власти у Србији и председника Вучића, указујући на непотребност таквог чина, који у исто време по својим последицама, уколико би се предузеле мере у вези прејудицирања будућности Косова и Метохије, може бити и опасан за есенцијалне националне и државне интересе, стабилност у региону. У позивном писму за скуп се између осталог каже:

Евроазијски безбедносни форум до краја 2017. године намерава да одржи два научна скупа, који су израз потребе због све веће и интензивније пропаганде НАТО и ЕУ у Србији.

Ту пропаганду спроводе уз значајну подршку власти, првенствено по питању такозваног „унутрашњег дијалога око Косова и Метохије“, који се спроводи на „инцијативу“ председника Србије Александра Вучића, боље речено по налогу САД и Немачке. Релативизују се злочини НАТО пакта и припрема јавно мњење, како би се извршиле уставне промене, избрисало КиМ из Устава, а потом кренуло у бесомучну кампању оправданости европских а потом и евроатлантских интеграција.

Прочитајте још  Командант приштинског корпуса: "Поново бих бранио Косово и Метохију својом главом"

Многе партије на власти и велики број невладиних организација стављен је у функцију припреме друштва, умиривања јавности и тумачења лажи, како нема напретка Србије без суштинског одрицања од Косова и Метохије и испуњавања налога Запада, пре свега САД. Све се то спроводи мимо воље народа.

Евроазијски безбедносни форум цени да не треба немо посматрати ове догађаје, него је неопходно кроз деловање патриотских и национално одговорних странака у власти и опозицији, као и невладиних организација парирати и разобличавати тако штеточинско и погубно понашање. То је изворни интерес српског народа.

Уцењена власт

Дипломатска и медијска офанзива на Србију и у Србији је дуго припремана и у њој власт обилато учествује како би остала што дуже подржана од Запада. Власт је нечим уцењена да постепено испуњава налоге Запада, који су директно супротсављени Уставу и виталним националним интересима…»

На унутрашњи дијалог позвани и они који не би смели да већају ни о сопственој будућности

Овде дајемо целокупни снимак скупа, допуњен и изјавама након његовог одржавања генерала др Митра Ковача, председника Евроазијског безбедносног форума и организатора скупа, и др Драгана Петровића, учесника скупа, научног саветника Института за међународну политику и привреду.

Целокупни снимак скупа, и изјаве организатора након њега на јединственом снимку на ју тубе Српски колектив: Вучићу, oвo дoбрo слушaj! Прaви диjaлoг oКoсoву и Meтoхиjи!

Извор: Зекаоница

loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline