ПОЧЕТНА > АКТУЕЛНО > Серија „Месо“: Незаслужено у сенци „Сенки над Балканом“

Серија „Месо“: Незаслужено у сенци „Сенки над Балканом“

meso serija

Од суботе 28. октобра на РТС-у премијерно се приказује играна серија „Месо“, извршне продукције „Босонога“ из Бања Луке, сценаристе Николе Пејаковића, коју као редитељ потписује Саша Хајдуковић. „Месо“ је жестока, савремена и храбра драмска серија, која без длаке на језику говори о транзиционом периоду у малој средини.

Главни јунаци серије „Месо“ су Мирко и Славко – људи чија имена асоцирају на прошла времена, али који се на своје начине боре са проблемима проузрокованим временом у коме живе.

Мирко је осредњи фудбалер на заласку каријере, са неизвесном будућношћу у спорту, повратник у родну Бања Луку где живе његова дементна мајка, интровертни брат и девојка која, далеко од своје родне куће, вапи за пажњом и љубављу, тражећи их на погрешне начине.

Он тамо обнавља очеву роштиљницу „Код Рајка“, од чије славе је остала само репутација да су ћевапи ту „бољи од Мујиних“, иако је и њена судбина неизвесна, како због економских разлога, тако и због великих планова ко је за њу кују подједнако велики бизнисмени.

Прочитајте још  "Празник таштине": Вучићева идолатрија другосрбијанског "граџанизма"

Пут до решења проблема

Један од тих бизнисмена је и Славко, Мирков другар из детињства, који се у животу свог некадашњег пријатеља поново појављује изненада, и то баш у тренутку када му је најпотребнији.

Њихове судбине ће бити у потпуности испреплетене и утицати на животне приче многих особа око њих, док Мирко и Славко сами траже свој пут до решења животних проблема, али и до одговора колико се људских вредности и даље скрива у њима.

„Сенке над Балканом“ и ненаписана историја: Ко је био генерал Петар Живковић?

Извор: РТС

loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline