ПОЧЕТНА > АКТУЕЛНО > За неоконзервативце америчка хегемонија важнија од опстанка планете

За неоконзервативце америчка хегемонија важнија од опстанка планете

rat rusija sad

Судећи по вестима британске штампе, руски председник Владимир Путин је руској индустрији наредио да се припреми за брзо пребацивање на ратну производњу.

Пише: Пол Крејг Робертс

Јасно је да руско руководство не би објавило тако нешто да није убеђено у изгледност рата са Западом. У овим мојим чланцима одавно истичем да непријатељски поступци Вашингтона и европских му вазала према Русији воде у рат.

Није потребна нарочита памет па схватити да је америчком војно-безбедносном комплексу потребан уверљив непријатељ чије ће постојање оправдати огроман буџет за „одбрану“, да полудели неоконзервативци могу да своју фантазмагорију у виду идеологије о америчкој светској хегемонији могу да претпоставе животу планете, и све што чине Хилари и Национални комитет Демократскестранке да пониште Трампову победу. Али тешко је разумети зашто европски политичари угрожавају своје државе зарад Вашингтона.

Што чине. На пример, премијер Велике Британије Тереза Меј је 13. новембра изјавила да Русија представља опасност за међународну безбедност и да се меша у европске изборе и хакује европске владе. За такве тврдње има доказа таман колико и у „Русијагејту“. А опет, са оптужбама се наставља и све их је више. Сада Европска унија организује бивше провинције Совјетског Савеза – Белорусију, Молдавију, Украјину, Грузију, Јерменију и Азербејџан – у „Источно партнерство“ са Европском унијом.

Другим речима, Запад отворено организује бивше совјетске републике против Русије, коју је премијер Меј прогласила „непријатељском државом“. Русија зна да нема основа за оптужбе које се против ње износе и сматра их идентичним лажним оптужбама против Садама Хусеина, Гадафија и Асада – оправдавањем војних напада на Ирак, Либију и Сирију. И пошто су је најзад убедили да ће бити нападнута, Русија се припрема за рат.

Размислите о томе на тренутак. Свет хрли к Судњем дану само зато што је похлепном и корумпираном америчком војно-безбедносном комплексу потребан непријатељ да оправда огроман буџет, што Хилари и демократе не могу да прихвате политички пораз, и што неоконзервативци имају идеологију америчке надмоћности. Која је разлика између прокажене белачке надмоћности и америчке надмоћности коју је и сам Обама заговарао? Зашто је белачка супрематија ужас, а америчка супрематија Божји дар „изузетној“ и „неопходној“ држави?

Прочитајте још  Вукадиновић: Брнабић нема никакву политичку тежину, зато је и изабрана

Руско руководство отворено изражава забринутост што се врше припреме за напад на Русију. Ја сам, јер је „промакло“ Си-Ен-Ену, „Њујорк тајмсу“ и „Вашингтон посту“, не једном писао да је заменик команданта руске војне Оперативне команде јавно изнео забринутост због припрема Вашингтона да може да изведе изненадни нуклеарни напад на Русију.

Председник Путин је недавно скренуо пажњу да Вашингтон прикупља ДНА Руса за потребе лабораторија за развој оружја Ратног ваздухопловства САД, из чега се да закључити да се ради на специјалном антируском биолошком оружју. Мимо тога, Русија је безброј пута указивала да САД и НАТО отварају војне базе на њеним границама, без обзира на сва уверавања претходних америчких администрација да се тако нешто никад неће десити.

Рат против истине

Морамо се запитати зашто главна тема јавних и политичких расправа није чињеница да је Вашингтон успео да увери нуклеарну и војну велесилу – Русију, да ће бити нападнута. него слушамо како фудбалери клече док се изводи национална химна, лажне вести о „Русијагејту“, пуцњави у Лас Вегасу и тако даље.

Такође се морамо запитати до када ће нам Вашингтон још дозвољавати да преко Интернета преносимо праве уместо лажних вести које Вашингтон користи за контролу објашњења. Трудбеништво председника Федералне комисије за комуникацију да уништи неутралност мреже и друга настојања да се чињеничне вести дискредитују као руска пропаганда указују да је Вашингтон закључио да му је за рат против Русије потребан и рат против истине.

Вашингтон свој рат неће преживети. Али неће га преживети ни амерички народ ни Еврпљани.

Американци траже повод за тотални рат против Русије и Кине

Извор: Ђирилизовано

loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline