ПОЧЕТНА > ИЗДВОЈЕНО > „Наш задатак је да мењамо свет, ни нова смута ме неће отерати на Запад“

„Наш задатак је да мењамо свет, ни нова смута ме неће отерати на Запад“

zapad ili rusija

Познати руски економиста Михаил Дељагин јавно је објаснио због чега никада неће напустити своју земљу и преселити се на Запад. Па макар у Русији поново завладала смута.

Притом је прво признао да је у претходном периоду чак три пута чак три пута помишљао да постане емигрант: почетком и крајем 90-их и 2007-ме. Ево како је сам објаснио своју нову, тврду позицију:

„Одустао сам јер сам схватио да на понешто могу утицати чак и у условима смутног времена, а да је то на Западу немогуће.

На Западу је човек социјални мрав. Чак и ако неки од оних они који се тамо преселе не пусте корен – њихова постају западни људи. И, та деца неће ни подозревати да могу утицати на друштво у ком живе.

Тог права нису ссвесни грађани савремених западних друштава. А код нас су грешака владе најчешће свесни и они који пијани леже у неком јарку.

За нас је уживљавање у улогу онога ко управља земљом нешто и органско и природно. Можда је то рецидив Стаљинове епохе. Можда ће нас то за коју годину проћи. Али, код нас деца која сада одрастају тврдо знају да је њихов задатак да – промене свет.

То је нешто што се непосредно тиче руске цивилизације.

Западна цивилизација има сасвим други код.

Прочитајте још  Европска Унија: Нарко трафикинг сели се на "Darknet"

„Русофобија је усађена у колективно несвесно западног човека“

Када наши људи одлазе на Запад – то је трагедија.

Наш човек се одувек супротстављао. Спротстављао се и Стаљину. А његова деца на Западу постају оно што је у њиховом поимању горе од последњег превртљивца у логорима за осуђенике.

Зато и говорим: идите (на Запад) ако сматрате да је то судбина какву ваша деца заслужују. Идите одмах!

Социјална ништавност

Само, смута ће бити и овде и код њих. Тамо ће бити још суровија. Зато што на Западу на постоји навикнутост на насиље, па стога нема ни самозаштите.

Тамо се безбедност плаћа тиме што грађани постају – ништавила.

Код нас људи могу видети чак и смрт своје деце, али то уопште не мора да се догоди. А на Западу ћете неизоставно имати прилику да гледате социјалну ништавност своје деце. Размислите и о томе.

Све у свему, можда бих напустио Русију кад би ми претила непосредна смртна опасност. У свим другим ситуацијама – то је искључено.

Ја у Русији могу и да размишљам и да мењам свет.А у ушушканим земљама бих умро од досаде. Чак не бих морао ни да се пропијем претходно…“

Швеђани се чуде патриотском образовању малих Руса: „Са Т-72 уместо са Мики Маусом“

Извор: Факти

loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Inline
Inline